Колко калории изгаряме при различните спортни активности? - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Колко калории изгаряме при различните спортни активности?

Всеки иска да изгори най-много калории за най-малко време, така че би било полезно да се знае кои спортни и развлекателни дейности са най- подходящи за това. Преди да се изберете някоя от по- долу изброените дейности, не забравяйте преди това да се консултирате с вашия лекар – и винаги помнете, че трябва да се сте с подходящо облекло и квалифициран инструктор, за оптимални резултати.
Бягане – Изгаряйки около 450 калории всеки 30 минути, бягането е една фантастична кардио тренировка. Силата и издръжливостта на краката са използвани в максимална степен, а ако решите да правите спринтове, ще изгорите и излишните мазнини от корема си. Разтегнете се добре, загрейте коленете и глезените и започнете с умерено темпо, за да избегнете нараняване.
Спортно катерене – При този спорт се разчита на кратки и бързи интервали, в които да използваме максимума енергия. Спортното катерене поддържа силата, издръжливостта и гъвкавостта. Тъй като използваме и ръцете и краката си, в края на тренировката цялото тяло е добре натоварено. Има още едно предимство, ще изгорите около 371 калории на всеки половин час.

Бокс – Ако играете достатъчно добре, за да влезете в ринга, ще бъдете възнаградени с минус 324 калории за всеки половин час. В допълнение, вашата мускулна издръжливост ще премине доста високи нива на натоварване, но пък наградата си заслужава.

Плуването осигурява отлична обща тренировка на тялото, изгаряйки до 360 калории за половин час в зависимост от използвания стил. Подходящо е за хора от всяка една възраст и особено за тези, които имат болки или проблеми с гръбначния стълб и кръста. В началото започнете с по две дължини и кратка почивка (около 10 секунди), след което повторете и увеличавайте постепенно броя им.

ГребанеИзгарянето на около 220 калории на половин час прави гребането един много ефективен начин да се освободите от допълнителната енергия. Също така изгражда издръжливост, сила и мускули в раменете, бедрата и бицепсите. Ключът към гребането е в техниката – координиране на краката, гърба и ръцете, които трябва да работят в перфектен синхрон. Каяк и кану-каяк изгарят около 170 калории за половин час.

Тенис – Ето една забавна игра, която изисква скорост, ловкост, сила и време за реакция. Тя изгаря около 250 до 300 калории за 30 минутна игра, предоставяйки чудесна възможност за изгаряне на излишните калории, докато се прави и една чудесна тренировка за цялото тяло. Носете подходящи обувки, за да избегнете наранявания на глезена.


Танци – Да, можем да танцуваме и отново да се чувстваме като след фитнес тренировка. Народните танци, например, изгарят около 190 калории за половин час и ни дават умерено интензивна аеробна тренировка. С тях се развива гъвкавост, сила и издръжливост на корема – и дори няма да се чувствате като на тренировка. Така че, излезте и отпразнувайте радостта от движението!

Открийте своята спортна активност