Ти задаваш темпото този сезон с картинг и билярд - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Ти задаваш темпото този сезон с картинг и билярд

Лятото е към своя край, а това означава, че можем официално да открием новия спортен сезон.

Ако наскоро си се върнал от дълга почивка, вероятно ще ти е необходимо малко повече време, докато започнеш отново да спортуваш на пълни обороти. Билярдът и картингът са чудесни идеи за спортове, с които можеш сам да задаваш темпото и които ще ти помогнат да се върнеш по-лесно към забързаното ежедневие.

Билярд

30-минутна игра на билярдната маса изгаря поне 90 калории

Затова и карта MultiSport ти дава възможност да поиграеш билярд в рамките на 30 минути, така че да усетиш всяка една от неговите ползи. Разгледай обектите тук.

Просто игра или нещо повече?

„Забавен, социален и градивен спорт е за мен билярдът! Най-хубавото е, че е подходящ за всички възрасти. Той развива координация, баланс, гради качества като дисциплина, постоянство, упоритост и самоконтрол. Постоянно сменящите се ситуации на масата те учат на бързина, смелост и решителност. Разбра се, след тежкия работен ден, е повече от добър вариант за разтоварване и среща с приятели около сукното!” – Стефана Алексова, съдия по снукър.

Открий състезателя в себе си, докато се забавляваш с близките

Билярдът може лесно да се превърне в отборна игра, а защо не и в занимание за цялото семейство, приятелския кръг или колегите? Играта на билярд ти дава възможност да се забавляваш в приятната компания на любими хора, като същевременно състезателният елемент прави играта по-вълнуваща и забавна.

Подобри концентрацията си

Моментите, в които наблюдаваш зорко ходовете на своите противници и обмисляш кой е перфектният ъгъл за следващия ти удар, изискват високо ниво на концентрация. А колкото по-често вземаш билярдната щека в ръцете си, толкова по-добре ще можеш да се концентрираш по време на игра и върху ежедневните си задачи.

Дава ти възможност да откриеш неподозирани таланти

Ако досега не си играл билярд, имаш чудесната възможност да разбереш дали не притежаваш онзи скрит талант, който да ти позволява само с един удар да вкараш няколко топки в билярдните джобове (без бялата и черната, разбира се). Хубавото е, че билярдът не е от онези спортове, които трябва да започнеш да практикуваш от ранна детска възраст, за да се превърнеш в професионален играч. Проучвания показват, че шампионите на билярд са на средно 36 години, така че не се отказвай!

Картинг

Картингът, също като билярда, е спорт, чиито ползи за здравето са изключително подценени. Всъщност той е изключително ефективно аеробно занимание, което ускорява сърдечната дейност и развива мускулатурата на горната част на тялото. Ако ти стана достатъчно любопитно, за да опиташ и ти, разгледай обектите и условията на ползване на картинг пистите тук.

Картингът е нещо повече от ефективно аеробно занимание, той е страст

„Картингът е страст – същата, която споделят най-известните и бързи пилоти в света на моторните спортове. Да настроиш машината и да откриеш най-бързите и оптимални линии на пистата е като крива на щастието за хората, въвлечени в този свят. Когато застанеш на старта, вкараш двигателя във високи обороти и чакаш да изгасне червената светлина, се пренасяш буквално в друго измерение, усещаш в ушите си всеки тласък на сърцето. Зелено, едно, две, три вече си вдигнал 40-50 км в час и се подготвяш за влизането в първия завой. Това е щастие!“ – Йордан Йочев, бивш състезател по картинг.

Прибави малко състезателен елемент към уравнението

Освен че картингът ще развие мускулатурата ти и ще те тонизира, когато прибавиш и състезателен елемент към това уравнение, резултатът, който ще получиш, е много смях и по-добро самочувствие. Колкото повече се упражняваш на пистата, толкова по-често желанието ти да победиш в картинг надпреварата ще започне да се увенчава с успех. Така и ти ще станеш още по-уверен в себе си.

Подобри рефлексите си

Ако се състезаваш с приятели или близки, вероятно твоята цел на картинг пистата е да направиш повече обиколки за по-кратко време. А за да постигнеш този резултат, трябва да се научиш как да контролираш и маневрираш своя карт, така че да вземаш всички завои с лекота, като по този начин подобряваш рефлексите и реакциите си.

Открийте своята спортна активност