Идеи за упражнения на открито - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Идеи за упражнения на открито

Предлагаме ти да разнообразиш ежедневните си тренировки, като едновременно с това се насладиш на хубавото време и природата около теб.

Сега, когато все още нямаме възможност да се върнем в залите, защо да не се раздвижим навън. Имаме няколко конкретни предложения за подходящи упражнения, без да се налага да използваш нищо друго, освен силите и възможностите на собственото си тяло. В допълнение искаме да ти напомним, че онлайн тренировките от MultiSport@home също могат да бъдат, изпълнени на открито.

1.Бърпита

Сложи дланите под раменете и изтласкай заедно двата крака, до положение за лицева опора. След това подскочи напред до позиция клек с ръце на пода. Във финалната фаза на упражнението подскочи нагоре с изпънати ръце покрай ушите, със сочещи нагоре пръсти.

2. Катерачи

уражнение катерачи

Застани в положение за лицева опора. Дланите са поставени точно под раменете, лактите са изпънати. Редувай интензивно разминаване на двата крака, като се стремиш да достигаш с коляно, до зоната под гърдите, при всяко разминаване.

3. Скачащи клекове

скачащи клекове

Дръж корема стегнат, а гръбначният стълб и кръста изправени. Нека коленете да не преминават пред пръстите на ходилата. Не отлепяй петите в нито един момент, защото така натоварваш коленете неправилно. След като си клекнал до максималната степен, която е възможна, подскочи нагоре и се приземи отново в положение на клек.

4. Лицеви опори – от коляно или стандартни

лицеви опори

Постави дланите под раменете си. Кръстът е изправен, коремът стегнат. Започни да свиваш лактите, като се стремиш, те да преминат възможно най- близо до ребрата. Докосни земята с гърди и се върни в изходна позиция. Ако в началото движението те затруднява, може да опиташ изпълнението на лицеви опори от колене.

5. Кофички на пейка

кофички на пейка

Опри гърба на ръба на пейка или стол. Краката са с изпънати колене и забити пети в пода, така че пръстите им да сочат тавана. Постави дланите точно зад гърба си, прилепени до ребрата. Повдигни тялото си, само с помощта на ръцете, докато те не се изпънат напълно в лактите. Върни се в изходна позиция.

6. Планк

multisport планк

Сгъни ръцете в лактите, така че да образуваш ъгъл от 90 градуса с ръцете си. Лактите са точно под раменете. Коремът трябва да  е стегнат, а гърбът идеално изправен. Може да използвате ръба на книга, или точилка, за да провериш, дали разстоянието от врата до кръста, е под права линия.

Открийте своята спортна активност