101 причини да спортуваш - Multisport

Истории за необикновените причини на обикновени хора да спортуват

“Спортът е важен. Спортът е здраве. Влез във форма. Влез в ритъм. Създай рутина. Бъди активен. Грижи се за себе си. Спортувай…”

Всички знаем, че спортът е добър за здравето. Всички знаем, че трябва да намерим време за движение и спорт. Но тези твърдения са до такава степен клиширани, че са загубили заряда си да вдъхновяват и да мотивират промяна. 

Затова искаме да ти покажем нещата от различен ъгъл. Отвътре – навън като погледнем зад резултата, който се изразява в активен начин на живот, редовно спортуване и вече създаден навик.   

Решихме да разберем повече за мотивиращата сила, която движи човека да спортува и създадохме платформата „101 причини да спортуваш“.  Хората са различни и всяка история е различна, която ще променя и оформя ритъма на нашето изследване. 

Поредица за необикновените причини на обикновени хора да спортуват. Ще ти разкажем истински истории, с които искаме да вдъхновим повече хора да открият своята лична връзка със спорта.  

Как да си направиш собствено „Лебедово езеро“

Започваме с неотразимата Дана. Графичен дизайнер и илюстратор, Дана споделя, че дълго време е живяла в главата си и се е страхувала от идеята за грешка или провал. Допреди две години, когато приятелят й подарява първите ролкови кънки. След няколко тренировки в хола си, Дана се престрашава да излезе навън. И всичко се променя.

„Няма нещо, което може да замени движението и спорта в моята душа“

Първият й допир до кънки е малко след нейния 30-и рожден ден и казва, че никога не е късно да започнеш. Когато кара, Дана се сдобива с увереността да прави всяка следваща крачка, без значение дали тя ще бъде спънка. А резултатът е не просто успешен, а розово-неоново магичен.

Най-голямата й мотивация е обществото, което създава. Вижте връзката й със спорта и движението във видеото:

101 причини да спортуваш. Коя е твоята?