101 причини - Multisport

Истории за необикновените причини на обикновени хора да спортуват

„Спортът е важен. Спортът е здраве. Влез във форма. Влез в ритъм. Създай рутина. Бъди активен. Грижи се за себе си. Спортувай…“

Всички знаем, че спортът е добър за здравето. Всички знаем, че трябва да намерим време за движение и спорт. Но тези твърдения са до такава степен клиширани, че са загубили заряда си да вдъхновяват и да мотивират промяна. 

Затова искаме да ти покажем нещата от различен ъгъл. Отвътре – навън като погледнем зад резултата, който се изразява в активен начин на живот, редовно спортуване и вече създаден навик.   

Решихме да разберем повече за мотивиращата сила, която движи човека да спортува и създадохме платформата „101 причини да спортуваш“.  Хората са различни и всяка история е различна, която ще променя и оформя ритъма на нашето изследване. 

Поредица за необикновените причини на обикновени хора да спортуват. Ще ти разкажем истински истории, с които искаме да вдъхновим повече хора да открият своята лична връзка със спорта. 

Никога не е късно да откриеш спорта

Павел Атанасов е графичен дизайнер. Той научава за бразилското жиу жицу от различни подкасти. Заинтригувам от спорта, Павел прави първите си стъпки в спорта, като започва да тренира жиу жицу. Там открива, че това е много повече от спорт – глобална общност от съмишленици. Другата притегателна сила за него спокойствието, което предизвиква у него всяка тренировка по жиу жицу.

„В крайна сметка, никой на работа не може да те изнерви, ако допреди малко са те душили, нали?“

Открийте повече за връзката на Павел със спорта във видеото:

По стъпките на една мечта

Ивайло Дончев е фотограф на екстремни спортове. Въпреки спокойното му и тихо излъчване, работата му го отвежда на най-шантавите места с най-шантавите спортисти. Самият Иво си има мечта – не само да снима уингсют скачачи, а някой ден да бъде един от тях. Пътят пред него е дълъг и изисква много търпение и дисциплина.

„Спортът ти дава директна обратна връзка – колкото даваш, толкова получаваш“

Вижте връзката му със спорта и движението във видеото:

Как да си направиш собствено „Лебедово езеро“

Започнахме с неотразимата Дана. Графичен дизайнер и илюстратор, Дана споделя, че дълго време е живяла в главата си и се е страхувала от идеята за грешка или провал. Допреди две години, когато приятелят й подарява първите ролкови кънки. След няколко тренировки в хола си, Дана се престрашава да излезе навън. И всичко се променя.

„Няма нещо, което може да замени движението и спорта в моята душа“

Вижте връзката й със спорта и движението във видеото:

101 причини да спортуваш. Коя е твоята?