Служители с велосипеди – повече продуктивност - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Служители с велосипеди – повече продуктивност

Според проучване на HRmagazine, служителите, идващи с колело на работа, се представят по-добре в работния процес и спестяват пари на ръководителите си.

Каране на велосипед и мотивация на персонала

По-голяма вероятност да пристигнат на време, повече мотивация на персонала и продуктивност – това е установило проучването, в което са участвали работници, придвижващи се с велосипеди до работното място. Освен повече ефективно свършена работа, физическата активност на персонала е и икономически ефективна, тъй като спестява разходи за транспорт и време, прекарано в трафика.

Като цяло работодателите, които имат служители, придвижващи се с велосипед до работа, оценяват, че благодарение на бързия и надежден транспорт с колело, фирмите спестяват работни часове, равностойни на 32 хил. евро.

Според проучването, работниците, които закъсняват за работа, са по-малко ефективни при изпълнение на работните си задачи. 52 % от работодателите твърдят, че работниците им губят време, докато се адаптират към работния процес, а 46 % от ръководителите отбелязват, че след закъснение, ефективността на служителите е значително по-ниска.

Повече енергия, ефикасност и мотивация на персонала – това е изводът, до който стигат работодателите, когато става въпрос за служителите им с велосипеди.

 

Открийте своята спортна активност