Три урока от спорта, които да пренесем в бизнеса - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Три урока от спорта, които да пренесем в бизнеса

Жасмина Гевезиева разкрива как спортът я е направил по-добър професионалист и разяснява защо по-високото ниво на физическа активност води до по-добро представяне на работното място.

На 14 години стъпих във фитнес залата. Преминала съм през всякаква форма на физически упражнения – от т.нар. “женски спортове” като груповите тренировки – зумба, пилатес, тае бо, Kombat Xtreme и танци до брутални, контактни бойни спортове – бокс, кик бокс, муай тай. На последното съм правила една от най-изтощителните тренировки в живота си. Препоръчвам да пробвате.

През последните три години преминах от кондиционни тренировки към по-сериозно състезателно равнище – станах двукратен републикански шампион в един от най-силовите спортове – силов трибой и състезател по бодибилдинг.

Същевременно развивам и предприемачески проекти и работя между 10 и 12 часа на ден. Затова от позицията на активно работеща с 14-годишния стаж в спорта, бих искала да споделя три урока, научени “в залата”, които можете да пренесете директно в работата.

Дисциплина

Отне ми повече от година, за да се науча да тренирам правилно. Заредете се с търпение и готовност за всекидневна активна работа, ако искате да постигнете истински резултати. Това важи както за мечтаната форма, така и за желаната работна позиция и проекти.

Следене на прогреса

Още ли избягвате кантара? Кантарът трябва да стане вашият най-добър приятел, ако искате да имате ясен прогрес. Той просто е един измерител за това на какъв етап сте. Когато силите намаляват и желанието за сладко надделява, може да изпаднете в спиралата на демотивация – преяждане – ново начало – диета и завъртане на колелото отново. Ключово е да имате ясен измерител и отчетност както по отношение на спорта, така и в работата. Както казва гуруто на мениджмънта Питър Дракър: “Ако не можеш да го измериш, не можеш да го оптимизираш.”

Менторство

Признавам си, ако не бях срещнала правилните треньори по пътя, с които работех последната година и половина, никога нямаше да мога да се подготвя за два месеца в непознат за мен спорт (силов трибой) и да стана шампион. Това е по отношение на спорта. В работата имах възможността да работя с прекрасни професионалисти и ментори, с чиито знания и контакти успях да скалирам достатъчно бързо, че да се превърна в едно от разпознаваемите лица в дигиталния маркетинг и реклама. Затова решете какви искате да бъдете. Намерете средата и хората, които са примери за подражание в избраната сфера. Контактувайте с тях всекидневно. Това ще ви развие по-бързо, отколкото можете да си представите.

Едно малко предизвикателство – опитайте се да приложите поне един от уроците, както във физическото си развитие, така и на работа. Похвалете ни се в коментар под статията след месец. Успех!

Открийте своята спортна активност