Физическите упражнения срещу заседналия начин на живот - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Физическите упражнения срещу заседналия начин на живот

Здравословните проблеми, до които води заседяването 8 часа в офиса, могат да бъдат избегнати с редовни физически упражнения.

Един от най-ефикасните методи за мотивация на персонала – спортуването, намира все по-често място в работната среда, с цел да се поддържа доброто здраве на персонала и да се повиши продуктивността.

Мотивация на персонала
Работодателите трябва да дават възможност на служителите си да спортуват в работно време
– до този извод стигнаха учени, след като проведено проучване установи връзка между продължителното седене и риска от преждевременно спиране на сърдечната дейност. Проучването е публикувано в медицинското списание The Lancet.

Професор Улф Екелунд установи, че поне 1 час на ден физическа активност –  като джогинг или каране на колело – могат да елиминират нарастващата опасност за здравето ни, предизвикана от осем часовите смени в седнало положение.

Развиване на сърдечно заболяване или диабет е свързано с липсата на физически упражнения и се асоциира с повече от пет милиона смъртни случаи на година. Поради тази причина, професор Екелунд съветва работодателите да насърчават различните видове физически активности при служителите, по примера на някои скандинавски компании, които предоставят 1-2 часа от  работния ден за физически упражнения на работниците. По този начин, освен подобряване на здравословното състояние, работодателите повишават и мотивацията на персонала, създавайки спокойна и хармонична атмосфера за работа.
 

Открийте своята спортна активност