MultiSport вкусно вдъхновение: дневно меню #1 - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

MultiSport вкусно вдъхновение: дневно меню #1

Пълнено авокадо с бекон й яйце

Закуска

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 авокадо
  • 2 резена пържен бекон, нарязан
  • 2 супени лъжици пресен див лук, нарязан
  • 1 щипка магданоз
  • 1 щипка сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Чукнете яйцата в купа като внимавате жълтъкът да остане цял. Разполовете авокадото. На дъното му поставете предварително нарязания и запържен в съвсем малко мазнина бекон. Прехвърлете по едно яйце във всяка от половините на авокадото. Овкусете с подправките. Печете за 15 минути в загрятата фурна.

Нудли със зеленчуци

Обяд

Необходими продукти:

  • 200 г азиатски нудли
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 шепа печурки
  • 1 тиквичка малка
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 щипка лют червен пипер
  • сладко-кисел сос по желание

Начина на приготвяне:

Нудлите подгответе по упътването на опаковката, обикновено се заливат с гореща вода и се оставят 5 минути. Обелете лука и чесъна и нарежете на ситно. Нарежете зеленчуците. След това загрейте малко зехтин в голям тиган и задушете лука, морковите и чесъна за 4-5 минути. Добавете останалите зеленчуци и ги задушете, докато омекнат добре. Добавяте нудлите и овкусявате със соев сос, лют сос и/или лют червен пипер. Разбърквайте често и оставете нудлите за около 4-5 минути в тигана да поемат от зеленчуците и подправките.



Лаврак на скара със свежа салата

Вечеря

Необходими продукти:

  • 1 изчистен лаврак – ок. 300 гр.
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • зехтин
  • лимон
  • микс салати (рукола, айсберг, червена салата)
  • чери домати

Начин на приготвяне:

Измивате рибата и я подсушавате. Намазвате грил тиган с една супена лъжица зехтин и изчаквате да загрее. Слагате рибата и я овкусявате със сол и черен пипер. Покривате я с алуминиево фолио, за да може да се задуши и след 8-10 минути я обръщате от другата страна за същото време. За гарнитура, предлагаме да използвате микс салата – рукола, спанак, айсберг и червена маруля, като я овкусите със зехтин, лимон и сол. Можете да поднесете рибата като използвате зеленчуците за канапе и добавите няколко чери домати за цвят.

Открийте своята спортна активност