MultiSport вкусно вдъхновение: дневно меню #1
Пълнено авокадо с бекон й яйце
Закуска
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 авокадо
- 2 резена пържен бекон, нарязан
- 2 супени лъжици пресен див лук, нарязан
- 1 щипка магданоз
- 1 щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Чукнете яйцата в купа като внимавате жълтъкът да остане цял. Разполовете авокадото. На дъното му поставете предварително нарязания и запържен в съвсем малко мазнина бекон. Прехвърлете по едно яйце във всяка от половините на авокадото. Овкусете с подправките. Печете за 15 минути в загрятата фурна.
Нудли със зеленчуци
Обяд
Необходими продукти:
- 200 г азиатски нудли
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 шепа печурки
- 1 тиквичка малка
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 2 с.л. зехтин
- 1 щипка лют червен пипер
- сладко-кисел сос по желание
Начина на приготвяне:
Нудлите подгответе по упътването на опаковката, обикновено се заливат с гореща вода и се оставят 5 минути. Обелете лука и чесъна и нарежете на ситно. Нарежете зеленчуците. След това загрейте малко зехтин в голям тиган и задушете лука, морковите и чесъна за 4-5 минути. Добавете останалите зеленчуци и ги задушете, докато омекнат добре. Добавяте нудлите и овкусявате със соев сос, лют сос и/или лют червен пипер. Разбърквайте често и оставете нудлите за около 4-5 минути в тигана да поемат от зеленчуците и подправките.
Лаврак на скара със свежа салата
Вечеря
Необходими продукти:
- 1 изчистен лаврак – ок. 300 гр.
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- зехтин
- лимон
- микс салати (рукола, айсберг, червена салата)
- чери домати
Начин на приготвяне:
Измивате рибата и я подсушавате. Намазвате грил тиган с една супена лъжица зехтин и изчаквате да загрее. Слагате рибата и я овкусявате със сол и черен пипер. Покривате я с алуминиево фолио, за да може да се задуши и след 8-10 минути я обръщате от другата страна за същото време. За гарнитура, предлагаме да използвате микс салата – рукола, спанак, айсберг и червена маруля, като я овкусите със зехтин, лимон и сол. Можете да поднесете рибата като използвате зеленчуците за канапе и добавите няколко чери домати за цвят.