Децата и спортът – как да възпитаме у най-малките любов към активния начин на живот - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Децата и спортът – как да възпитаме у най-малките любов към активния начин на живот

Възпитанието на всеки един от нас започва в ранна възраст. Още от деца ние се учим да общуваме, да се държим добре в обществото и да се развиваме като личности. Именно това е периодът, в който всеки отговорен родител учи детето си да води активен и здравословен начин на живот и възпитава у него любов към спорта.

Kid and child doing sports

А защо е толкова важно за всяко дете да е активно и да се движи редовно?

Данни на Световната здравна организация гласят, че България е на пето място в Европа по затлъстяване при децата. Оказва се, че 200 хил. българчета са с наднормено тегло, а 67 хил. страдат от затлъстяване.
Тези данни несъмнено са резултат от нездравословния начин на живот, който подрастващите българчета водят. Модерната бърза храна и редовното заседяване пред компютъра са само част от причините, които допринасят за затлъстяването, което от своя страна води и до по-неблагоприятни здравословни състояния и заболявания.
Затова активностите във всекидневието на всяко дете са от изключителна необходимост, за да може то да поддържа добра форма и да изгради физическа култура. Все пак, преди всичко, спортът е здраве.

Но как да подходим при въвеждането на спорт в живота на нашето дете? Кое би било най-подходящо за него?
Преди всичко, трябва да се съобразим с интересите на своя малчуган и с неговия темперамент. Ако не сте сигурни какво да изберете, можете да заложите на един от универсалните спортове, които допринасят благоприятно за физическото развитие на детето:
Kid swimming

 • Плуване – освен за физиката, влияе добре и на психиката на детето.
 • Карането на кънки от своя страна е доста достъпен спорт и помага на всеки малък герой да се научи да пази баланс и равновесие.
 • А пък ските са чудесен повод да се порадвате на зимния сезон на чист въздух в планината, заедно с цялото семейство.
 • Можете да запишете своето дете на бойни изкуства, които не само ще поддържат добрата му форма, но ще го научат на дисциплина. Това може да се отрази на поведението на детето ви не само по време на спорт, а и като цяло, в училище и в общуването му с приятели.
 • Несъмнено спортът допринася и за изграждане на по-високо самочувствие и увереност у детето, което придобива смелост, че може да се справи с всичко. Можете да забележите, че детето ви става по-отговорно след като сте го записали на групов спорт.
  Ако искате да въведете своите малчугани във вълнуващия свят на спорта, но имате нужда от малко повече идеи, за да вземете решение на какво да го запишете, можете да почерпите малко вдъхновение от детските спортни активности, включени в програмата MultiSport KIDS.

  Сами ще се убедите, че възможностите са много, а целта е само една – детето да бъде в отлична физическа форма и да има тонус.

  Открийте своята спортна активност