Минерални басейни ни лекуват през зимата - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Минерални басейни ни лекуват през зимата

6 минерални басейна във всички точки на страната ще се грижат тази зима за здравето на цялото ни тяло.

България държи трето място в света по брой и лековитост на минералните басейни, като се нарежда след Япония и Исландия. В дългия списък се открояват няколко, които са удобни за достигане от всеки, разположени са в изключително красиви местности и са достъпни с карти MultiSport.

Само на половин час от центъра на София, със своята топлина изкушава откритият басейн „Корали“. Водата е с температура на извиране 49 градуса, а докато стигне до самия басейн пада до приятните 31 градуса. Счита се, че панчаревската вода се отразява изключително добре на различни кожни и нервни заболявания.

Традиционно, минералната вода се препоръчва и за болки в мускулите и ставите. „При пиково възпаление или проблем, който не сме сигурни от какво точно е причинен, е добре да се посъветваме със специалист, преди да влезем в басейна. Има възпаления и болки, за които топлата вода е напълно противопоказна и само може да стане по-зле“, обръщат внимание кинезитерапевтите. Верен помощник в цялостното отпускане на ума и тялото са вълшебните гледки около „Корали“ – басейнът мие брегове с Панчаревското езеро, над което се издига красивата Лозенска планина. А сега си представете минусовите температури на въздуха, топлия басейн, а пред вас се шири заледеното езеро и заснежените планински склонове. Приказка!

Костенец се радва на лечебна вода от недрата на Рила планина. Тук минералните басейни се препоръчват за почти всяко състояние, като предимно са благотворни за коксартрози, дископатии и проблеми с отделителната система. Терма Костенец радва посетителите с три минерални басейна – един вътрешен и два външни. Най-хубавото е, че са само на 80 метра от Костенския водопад, което прави изживяването полезно, както за тялото, така и за душата. Минералната топлина може да ни се стори още по-примамлива, докато гледаме замръзналата водна стихия на водопада.

хотел Виталис, к.к. Пчелински бани

Ако искате да опитате повече от едно място, само на 2 км от Костенец, спокойно чакат Пчелинските бани. При извора си минералната вода там изтича с температура 72,8 градуса и е една от най-горещите в България. Едно от местата, на които можем да ѝ се насладим е хотел Виталис, където има два басейна – закрит и открит. Водата в Пчелин, освен полезна за кожата и ставите, заради високата си температура успешно активира и обмяната на веществата.

Алфа СПА

С лекота може да се комбинира и спускането по пистите с приятна отмора в минералния басейн. Само на 6 километра от Банско се крие комплекс Алфа спа. Тук всеки може да се възползва от 3 открити басейна с гледка към Пирин. Температурата на водата варира между 30 и 40 градуса, като е благоприятна за цялото тяло. Красотата на Рила ни чака в Аква клуб Котвата, където модерен свят и традиция са съчетани в топла прегръдка. Комплексът е разположен върху археологически разкопки, което превръща почивката в интересно историческо приключение.

В непосредствена близост до Банско ще намерите и минералния басейн в хотел “Аспа Вила”, село Баня. Село Баня е известно със своето разположение между три планини – Пирин, Рила и Родопите, с красивата си природа и горещи минерални извори. Минералната вода в хотел “Аспа Вила”, например, е с температура от 58 градуса по Целзий и влияе благоприятно при много различни заболявания.

Масаж фламбе за тонус

Огненият масаж е едно от най-интересните предложения за зимния сезон. Специалистите от Senses massage and recreation в София палят огън върху гърба на клиентите си, с който успяват да облекчат умората и да извадят токсините от тялото им. Освен това масажът подобрява и кръвообращението, което играе ключова роля в студените месеци. Освен за този масаж, всеки притежател на карта MultiSport може да се възползва от до 20% отстъпка от различни масажи и терапии за лице и тяло в цялата страна.

Солна терапия срещу вирусите

Солна стая и солни капсули са едно от най-силните ни оръжия в битката с упоритите зимни вируси и проблемите с дишането, които често се появяват заради мръсния въздух и мъглите. Специфичната атмосфера в солната стая се постига чрез разпрашаване на фини частици от 1-5 микрона на сол с чистота 99,95%. Целта е те лесно да се вдишат и дори да проникнат през кожата. Йонизираният въздухза една процедура от 40 минути носи полза като от няколкочасова разходка в иглолистна гора. Солната терапия е препоръчителна, както за възрастни, така и за деца, тъй като детският организъм има голяма нужда от помощ в изграждането на здрава имунна система. Посещението в солна стая се покрива изцяло от картатаMultiSport и MultiSport KIDS, като стаи има в почти всяка точка на България – София, Варна, Русе, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Велико Търново, Пловдив, Шумен и Бургас.

Детокс със сауна и парна баня

Парната баня и сауната са още един едновременно приятен и ефективен метод да победим вирусите и да се тонизираме през зимата, като и двете са достъпни с карта MultiSport. Парната баня обикновено излъчва топлина около 45 градуса при влажност на въздуха, която е близка до 100%. Счита се за един от най-добрите начини за детоксикация, както има силно противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие. Сауната е сухият вариант на парната баня, като там температурата е около 100 градуса, а въздухът се нагрява чрез печка (електрическа или на дърва).

Открийте своята спортна активност