Човекът, който те учи да обичаш снега - сноуборд учителят Веселин Ангелов - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Човекът, който те учи да обичаш снега – сноуборд учителят Веселин Ангелов

Има хора, които не просто обичат зимата, а са влюбени в снега. Веселин Ангелов е един от тях – сноуборд учител, който учи другите не само как да не се страхуват от сноуборда, но и как да заобичат зимните спортове!

MS: Здравей, Веско! Как се зароди страстта ти към зимните спортове и по-конкретно към ските и сноуборда?
ВА: Здравейте! Всичко започна, когато бях ученик в 9 клас в гр.Чепеларе. Зимата се оказа много дълга и снежна и понеже нямаше какво толкова да се прави, реших да опитам да карам ски. Страстта към ските продължи известно време, но в момента, в който пробвах да карам сноуборд, всичко друго загуби смисъл и това стана и остана най-любимия ми спорт.

MS: Освен любим спорт, сноубордът става и твое призвание. Сега си сноуборд учител. Какви хора най-често идват при теб за обучения?
ВА: Работата ми ме среща с различни хора – българи, чужденци, хора на различна възраст. Когато бях учител в Банско, работех предимно с чужденци и то от 20-годишни нагоре, а сега работя само с българи, но от 7 до 50-годишна възраст.

MS: Има ли възраст, до която човек може да се запише на уроци и да се научи да кара сноуборд?
ВА: Ако на едно дете на седем години му трябва една седмица да се научи да кара, то на друго дете от същата възраст може да му трябват само два дни. Същото е и при по-възрастните – имал са ученици и на 65-годишна възраст, което говори, че…

…възрастта няма значение, а желанието.

MS: Какви притеснения имат хората, които пробват да карат ски за първи път? Ти как им помагаш?
ВА: Винаги първият ден на снега е от огромно значение, защото тогава трябва да сме най-внимателни към обучаващите се, за да могат те да обикнат зимните спортове, а не да ги откажем от тях.


Това се получава с много внимание, усмивки и най-вече много забавление, докато се провежда самото обучение.

Ако се спазят тези минимални усилия от наша страна, то нашите клиенти със сигурност ще се върнат отново на пистата и през следващия сезон.

MS: Искаш ли един ден и твоите деца да се занимават със зимни спортове? Ще ги научиш ли да карат?
ВА: Да, разбира се, даже в момента големият ми син кара сноуборд и мисля следващия сезон да кача и малкия на ски.

Снимка: Веселин Ангелов

MS: Достатъчно популярно ли е зимното спортуване сред българите, според теб? Можем ли да го популяризираме повече?
ВА: Мисля, че сме доста развити в това отношение, макар че винаги може и още. За съжаление, забраните в момента възпрепятстват разширяването на ски зоните в България, но със сигурност, ако се помисли в тази посока, можем да бъдем още по-конкурентоспособни.

MS: Кой е любимият ти сезон?
ВА: Определено зимата ми е любима, но обичам всеки един сезон, защото сам по себе си всеки сезон носи различни удоволствия. За хора като мен, които обичат планината под всякаква форма, през пролетта разходките в гората са страхотни. През лятото много обичам да ходя на язовири, а децата ми обожават риболова. 🙂

Снимка: Веселин Ангелов

С твоята карта MultiSport може да се възползваш от намаления на сноуборд обучения. Повече тук benefitsystems.bg/winter2020

Открийте своята спортна активност