Препоръки, с които да намалиш риска от заразяване с вирусна инфекция - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Препоръки, с които да намалиш риска от заразяване с вирусна инфекция

Много се изписа и се каза по темата за коронавируса. Не искаме да се повтаряме, а само да ти обърнем внимание, че е много важно:

  • Да се информираш от достоверни източници;
  • Да спазваш препоръките на здравните власти;
  • Да запазиш спокойствие.

Като издатели на карти MultiSport за нас здравето и безопасността на нашите ползватели, клиенти и партньори е от първостепенна важност. Разбираме, че в момент, когато всички насоки са да се избягват обществените места с концентрация на голяма група от хора, спортните клубове могат да ти се струват като локации с повишен риск.

В тази връзка искаме да те уверим, че сме положили усилия да информираме нашите партньори за допълнителните мерки, които могат да предприемат, за да намалят риска от разпространението на вирусни инфекции в техните клубове. Виж повече тук: https://us15.campaign-archive.com/?e=&u=5d2c47a10e282b7eef4d5dec7&id=392297b3d8

Също така регулярно обновяваме информацията на сайта ни, в случай че някой спортен обект вземе решение да преустанови дейност и за какъв период. Съветваме те преди посещение да се свържеш с избрания обект, за да получиш информация дали тази обект работи.


Продължаваме да работим без промяна и следим ситуацията отблизо, поставяйки безопасността на нашите ползватели, клиенти и партньори на първо място.

СЗО и властите, отговорни за здравеопазването във всички страни по света, предприемат мерки за ограничаване на разпространението от COVID-19. За да бъдат успешни тези мерки, всички трябва да подходим отговорно и да участваме активно в спазването на препоръките.

Как с прости мерки да намалим риска от заразяване с вирус при посещение на спортен обект?

Познатите изпитани методи са най-важни за личната превенция.

  1. Мий си ръцете и избягвай да си пипаш лицето
    Мий си ръцете с течаща вода и сапун. Регулярно почиствай ръцете си с дезинфектант на алкохолна основа (мин. 60%) или с топла вода и сапун

    Знаеш ли че най-вероятно докосваш лицето си над 20 пъти на час?

    Съвет: Ако искаш да се научиш да не пипаш лицето си, помоли някой близък да те наблюдава и да ти напомня да не го правиш. Така и ти ще осъзнаеш колко често докосваш лицето си. А може по този начин да помогнеш и на близките си да се научат да внимават повече.
  2. Почиствай уредите преди и след употреба
    Използвай активно предоставените дезинфектиращи препарати, за да почистиш тренировъчното си пространство. Алкохолните хигиенни продукти пречат на разпространението на вирусите, така както пречат на бактериите.
  3. Бъди отговорен и си остани вкъщи, ако не се чувстваш добре или проявяваш симптоми на грип

Не се лишавай от физическа активност, храни се балансирано и здравословно. Това може да повиши имунитета ти, което не е гаранция, че няма да се заразиш при контакт с болен, но със сигурност ще повиши настроението и тонуса ти.

Грижи се за себе си и околните!

Открийте своята спортна активност