Зимата е време да се научим да караме ски или сноуборд! - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Зимата е време да се научим да караме ски или сноуборд!


Спортовете, които карат и малки, и големи, да се чувстват свободни и щастливи

В разгара на красивата снежна зима искаме да ви предизвикаме. Представете си, че точно в този момент се спускате със ски или сноуборд по бял склон в планината и заедно с това ви обзема приятно усещане за свобода и неподправено щастие. Как се чувствате? Ако често си мислите, че искате да го направите и да изпитате именно тези емоции, но нещо все ви спира, следващите редове са точно за вас. Фрийстайл и фрийрайд скиорът Тони Черешаров и двама инструктори по сноуборд – Мартин Антонов и Петър Първанов, разказват, че първата стъпка към подобно предизвикателство е много по-лесна, отколкото си мислите.

Въпреки че фокусът на тримата спортисти е в различни направления – Тони е професионален атлет, Мартин обучава възрастни, а Петър – деца, те са единодушни в отговорите си на най-често срещаните въпроси, свързани със ските и сноуборда. Всички те споделят мнението, че за да започнем да практикуваме някой от двата зимни спорта, преди всичко е необходима мотивация. Именно в нея се крие основният ключ към прогреса.

Може би точно в този момент си задавате въпроса как всъщност най-важна е мотивацията, след като зимните спортове изискват и екипировка, която коства немалък финансов ресурс. Тук момчетата отново с професионализъм ни вдъхват увереност и спокойствие, като ни казват, че ски училищата предлагат цялостно оборудване под наем на достъпни цени. Според тях не е важно дали караме с чисто нова екипировка, или с взета под наем, а как се чувстваме, докато се учим да се спускаме по заснежения склон.

ски с карта Мултиспорт
Фотограф Иван Зарков

Веднъж пробваме ли, най-вероятно някой от спортовете ще ни хареса и ще искаме да се развиваме все повече в него, убедени са Тони, Мартин и Петър. Тогава неминуемо ще дойде моментът, в който ще пожелаем да инвестираме в лична екипировка. Те обаче съветват отново да не влагаме всичките си средства, а да подберем това, от което имаме нужда на достъпна цена.

Като верен наш помощник, разбира се, идва и MultiSport картата, която ни дава различни възможности за практикуване и на зимни спортове (виж всички писти тук). Най-хубавото е, че можем да го правим с цялото семейство, тъй като за най-малките ентусиасти има активни и детските карти. Какъв по-добър начин да прекараме страхотен уикенд сред природата заедно с най-любимите ни хора?

Тук стигаме и до въпроса подходящи ли са спортовете за деца. И трите момчета силно препоръчват да заведем малчуганите на ски или сноуборд, тъй като докато карат, те се чувстват истински щастливи и учат нещо ново, но по забавен и увлекателен начин. Освен това децата подхождат без страх, което е предпоставка за бърз прогрес и още по-голям блясък в очите, когато той е налице.

Дете на ски

Завършваме разговора с въпроса какво дават зимните спортове на онези, които ги практикуват. С широка усмивка на уста Тони, Мартин и Петър споделят, че ските и сноубордът им дават всичко – приятели, необикновена връзка с природата, различен мироглед, свобода, спокойствие, истинско щастие. А вие – готови ли сте за предизвикателството лично да ги откриете?

Открийте своята спортна активност