Предай талант нататък - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Предай талант нататък

Арт вечери в офиса – една вътрешна инициатива на MultiSport, която става реалност за съвсем кратко време благодарение на ентусиазма и креативността на неин служител.

Разговори с клиенти, срещи и договори – това е обичайният ден на един търговски представител. Не и този на Алекс Господинова – освен способен търговец, тя е художник и творец, който умело замахва с четката на вдъхновението и превръща своите идеи в забавления за целия екип.

Нейното желание да сподели своя талант и да покаже на света около себе си, че изкуството е за всеки, който пожелае да твори, ражда арт вечерите в офиса. 

Идеята бързо е прегърната от екипа и само няколко пана, четки и бои по-късно превръщат това хрумване в реалност. Десетте свободни места за първия арт клас са запълнени в рамките на няколко минути след обявяването на предстоящата инициатива.

Работният ден приключва и всички трескаво очакват своята доза творческо преживяване. Участниците в арт класа са избрали заедно подходяща картина, а Алекс е поела тежката задача да бъде ментор и да показва на своите ученици как да вдъхнат живот на паната си стъпка по стъпка. След нейните насоки е ред на учениците да „изиграят“ своята част и да покажат на какво са способни с четката.

Разбира се, не си представяйте 3-часово представление без антракт. Творческият процес често е прекъсван от възклицания като „короната на дървото ми се получи странна“ и „моят човек прилича повече на гейша в кимоно, отколкото на тибетски монах“, последвани от искрен и неподправен смях в залата.

Алекс се намесва, където е нужно и помага активно, така че дърветата да придобият по-реалистичен вид, а гейшата – е, нека си остане гейша, просто ще ѝ нарисуваме по-удобни обувки за планинско катерене.

Неусетно, след няколко часа съсредоточено рисуване, шедьоврите са налице и всички са единодушни за резултата:

„Арт класовете бяха едни от най-интересните активности, организирани в офиса ни. Разглеждайки творенията на колегите след всяко едно занимание, се изненадвах колко различен може да бъде погледът на всеки един от нас, гледайки и опитвайки се да прерисуваме една и съща картина. И ако погледнеш философски… и в работата ни е така.“

Това е най-добрият показател, че мисията е изпълнена и когато попитахме всички творци коя е най-хубавата част за тях от цялото преживяване, всички отговори вървяха в една и съща посока:

„Всички заедно създаваме нещо и се учим. Най-хубавото е, че атмосферата е приятелска и подкрепяща и беше наистина сближаващо.“

Арт вечерите са доказателство за това, че една идея лесно може да се превърне в забавление и приятно изживяване за целия екип, като единственото и достатъчно условие в тази задача са ентусиазмът и желанието.

Открийте своята спортна активност