Спортен клуб Greenway - Борисова градина - Multisport

Информация

Тренировки по колоездене

Колоезденето е един страхотен спорт с невероятни здравословни ползи. Той укрепва целия организъм както на малки, така и на големи. Оказва благоприятен ефект върху сърдечно–съдовата и кръвоносната система, с което улеснява намаляването на телесното тегло. Карането на колело дава на човек възможността да е сред природата и на чист въздух. Колоезденето е полезно занимание, защото намалява стреса, позволявайки на мозъка да се разтовари от ежедневните проблеми, подпомага и ускорява метаболизма.

Спортен клуб Greenway предлага на всеки притежател на карта MultiSport професионално обучение и тренировки по колоездене (шосейно и/или планинско) в град София.

Обучение и занимания по колоездене – деца

Ниво 1 е насочено за възраст над 3 години, които не могат да карат велосипед. То се фокусира върху грубите двигателни умения и баланса върху велосипеда. Участниците се учат как да се плъзгат, тръгват и да спират, да маневрират и да завиват. Основната цел е да се подобрят уменията при придвижване, тръгване и спиране, за да им даде възможност да карат сами безопасно и уверено след приключване на нивото.

Ниво 2 е насочено за възраст над 5 години, като продължава развиването на двигателните умения, баланса и координацията. В това ниво се доразвива и усъвършенства тръгването, спирането, маневрирането и завоите. Тук започва изучаването на правилната стойка при каране на велосипед, преминаването през различни препятствия и превключването на скоростите. Изкуството на карането на велосипед зависи от затвърждаване на умението за баланс и контрол, и обединяването на всички нови умения.

Ниво 3 е насочено за възраст над 8 години. И в това ниво продължава развиването на двигателните умения, както и усъвършенстването на уменията за тръгване, спиране, маневриране, завиване, преминаване през различни препятствия, превключване на скорости и други. Това ниво е предназначено за придобиване на умения за безопасно придвижване в градска среда. Изучават се задължителната екипировка, основната пътна маркировка, правилата за движение и правилната сигнализация.

Ниво 4 е насочено за възраст над 11 години. Основната цел на това ниво е опознаването на велосипеда и придобиване на основни умения за поддръжката и настройката на своите велосипеди.

Тренировки по бягане – възрастни

Бягането има страхотен ефект върху организма ви, независимо дали сте професионалист или бягате за здраве. То има редица ползи за нашето тяло – гори калории, има положителен ефект върху организма ни, помага при борба с болестите, намалява стреса и още много положителни ефекти.

Спортен клуб Greenway осигурява професионално обучение и тренировки по бягане в София.

Насоченост на тренировките по бягане и колоездене:

Тренировки с различна интензивност и натовареност, възстановителни тренировки, придобиване на основни умения, усъвършенстване на уменията, придобиване на знания и умения за избора на спортна екипировка и поддръжка на своя велосипед, подготовка за участия в състезания.

Активности

Активности, достъпни с MultiSport KIDS

График:
сряда: 08:00-09:00ч. – колоездене;  09:00-10:00ч. – колоездене за деца; 17:00-18:00ч. – колоездене; 18:00 – 19:00ч. – бягане

Уважаеми клиенти, необходимо е предварително записване на тел.: 087 710 06 21 преди всяко занимание!
Продължителността на тренировките е 60 мин и се провежда в групи от 3 до 6 човека.
Възможен е наем на екипировка – велосипед и каска на стойност 5лв при предварителна заявка по телефон.

Контакти

Борисова градина, Столичен колодрум Сердика
София, Център, Борисова градина, Столичен колодрум Сердика

Работно време

Покажи на картата