Спортен клуб Greenway - Южен парк - Multisport

Информация

Тренировки по колоездене

Колоезденето е един страхотен спорт с невероятни здравословни ползи. Той укрепва целия организъм както на малки, така и на големи. Оказва благоприятен ефект върху сърдечно–съдовата и кръвоносната система, с което улеснява намаляването на телесното тегло. Карането на колело дава на човек възможността да е сред природата и на чист въздух. Колоезденето е полезно занимание, защото намалява стреса, позволявайки на мозъка да се разтовари от ежедневните проблеми, подпомага и ускорява метаболизма.

Спортен клуб Greenway предлага на всеки притежател на карта MultiSport професионално обучение и тренировки по колоездене (шосейно и/или планинско) в град София.

Обучение и занимания по колоездене – деца

Ниво 1 е насочено за възраст над 3 години, които не могат да карат велосипед. То се фокусира върху грубите двигателни умения и баланса върху велосипеда. Участниците се учат как да се плъзгат, тръгват и да спират, да маневрират и да завиват. Основната цел е да се подобрят уменията при придвижване, тръгване и спиране, за да им даде възможност да карат сами безопасно и уверено след приключване на нивото.

Ниво 2 е насочено за възраст над 5 години, като продължава развиването на двигателните умения, баланса и координацията. В това ниво се доразвива и усъвършенства тръгването, спирането, маневрирането и завоите. Тук започва изучаването на правилната стойка при каране на велосипед, преминаването през различни препятствия и превключването на скоростите. Изкуството на карането на велосипед зависи от затвърждаване на умението за баланс и контрол, и обединяването на всички нови умения.

Ниво 3 е насочено за възраст над 8 години. И в това ниво продължава развиването на двигателните умения, както и усъвършенстването на уменията за тръгване, спиране, маневриране, завиване, преминаване през различни препятствия, превключване на скорости и други. Това ниво е предназначено за придобиване на умения за безопасно придвижване в градска среда. Изучават се задължителната екипировка, основната пътна маркировка, правилата за движение и правилната сигнализация.

Ниво 4 е насочено за възраст над 11 години. Основната цел на това ниво е опознаването на велосипеда и придобиване на основни умения за поддръжката и настройката на своите велосипеди.

Тренировки по бягане – възрастни

Бягането има страхотен ефект върху организма ви, независимо дали сте професионалист или бягате за здраве. То има редица ползи за нашето тяло – гори калории, има положителен ефект върху организма ни, помага при борба с болестите, намалява стреса и още много положителни ефекти.

Спортен клуб Greenway осигурява професионално обучение и тренировки по бягане в София.

Насоченост на тренировките по бягане и колоездене:

Тренировки с различна интензивност и натовареност, възстановителни тренировки, придобиване на основни умения, усъвършенстване на уменията, придобиване на знания и умения за избора на спортна екипировка и поддръжка на своя велосипед, подготовка за участия в състезания.

Активности

Активности, достъпни с MultiSport KIDS

График:

четвъртък:  17:00-18:00ч. – колоездене за деца; 18:00 – 19:00ч. – бягане;
петък: 08:00-09:00ч. – бягане; 09:00-10:00ч. – колоездене за деца; 17:00-18:00 ч. – колоездене; 18:00 – 19:00ч. – бягане
събота: 09:00-10:00ч. – колоездене, 10-11ч. – колоездене за деца, 11-12ч. – бягане

 

Уважаеми клиенти, необходимо е предварително записване на тел.: 087 710 06 21 преди всяко занимание!
Продължителността на тренировките е 60 мин и се провежда в групи от 3 до 6 човека.
Възможен е наем на екипировка – велосипед и каска на стойност 5лв при предварителна заявка по телефон.

Контакти

Южен парк, вход от ул. Бяла черква
София, Лозенец, Южен парк, вход от ул. Бяла черква

Работно време

Покажи на картата