Как да подобрим ежедневието си в 3 лесни стъпки - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Как да подобрим ежедневието си в 3 лесни стъпки

Има моменти, в които се чувстваме уморени, изтощени и без никакво желание за каквото и да било. На всеки се е случвало, нека си признаем. Но никой не иска да е в това положение. Тогава как можем да избегнем тази ситуация, как можем да се чувстваме енергични и изпълнение с желание за нови дела и забавления?
Време е за нови инициативи и активен начин на живот. Споделяме с вас 3 лесни стъпки, които можете да приложите в ежедневието си. Чрез въвеждането на тези малки промени между другите задачки, които вършите по инерция всеки ден, можете да усетите голяма промяна. Ще имате желание за нови активности и забавления, няма да се чувствате изтощени без да сте правили почти нищо през деня. А ето ги и малките стъпки към големите промени:

 1. Не забравяйте да се хидратирате!
  Това е нещо, което всеки е чувал и вероятно знае много добре. Този съвет не е тайна за никой, става въпрос за водата! Водата, която ни дава енергия, която ни помага да сме тонизирани и здрави. Водата, която не просто утолява жаждата, а дава живот. Именно затова, ако искате да сте жизнени, пийте поне по 1.5 – 2 литра вода на ден. Друга полза от добре хидратираното тяло е превенцията от бързо състаряване и забавяне на процеса на образуване на бръчки. Тайната, която ще споделим с вас е в начина на пиене, така че неусетно да изпивате водата и да се мотивирате да пиете още.
  Можете да си сипвате вода в стандартни водни чаши от по 200-250 мл., по този начин разбивате голямата цел от 2 л. на малки подцели, които изглеждат по – лесно осъществими и след като изпиете първата чаша се мотивирате да си налеете още вода. Така неусетно ще изпиете това на пръв поглед голямо количество вода. Друг трик са приложения или аларми, които да ви подсещат да пиете вода. Пиенето на вода от чаша, а не от голяма бутилка, също така е свързано и с втория ни съвет.
 2. Раздвижете се!
  Когато изпиете чашата си с вода трябва да станете да си налеете още, а това е свързано с раздвижване! Стъпка 2 за енергизиране е раздвижването на всеки час по 5 минути. Това подобрява кръвообращението и помага на краката, кръста и врата да не се схванат. По време на работа прекарваме много време седнали и това се отразява неблагоприятно на тялото ни. Затова с повод или без повод станете от бюрото и се разходете из офиса или ако имате възможност извън него на въздух.
  Също така, нека помислим и за очите си, които иначе цял ден се взират в монитора. Още един съвет за кратка почивка на очите е да поставите длани върху тях, така че да създадете пълна тъмнина за минутка. Това ще отпусне очите и ще им даде заслужена почивка.
 3. Витамините са най-добрият ни приятел.
  Третата лесна стъпка за подобряване на ежедневието е приемането на витамини. Най – лесният и приятен начин за това е чрез плодове, ядки или зеленчуци. Целогодишно има голямо разнообразие и можете да намерите нещо любимо, което се предлага в супермаркета. Опитайте на закуска или обяд да прибавите един от тези енергизиращи продукти, които ще ви заредят със сили за целия ден. Помислете с какво се храните и как можете да подобрите менюто си. Ако сте от хората, които обичат да похапват по време на работа, между храненията, то избягвайте чипса или друга пакетирана храна, а си подгответе плод, зеленчук или ядки, които обичате и можете да си похапнете без да се чувствате гузно след това

Това са трите напълно постижими стъпки, които всеки един от нас може да превърне в приятен навик. Да имаш здравословни навици не означава само да си здрав и да се предпазиш от разболяване, а също така, това дава енергия, прави те жизнерадостен и със сигурност разликата се забелязва от околните и от нас самите.
Тази положителна промяна ще има и допълнителни „странични ефекти“, като например, ще сте по – организирани, ще вършите задачите си по – бързо и ефективно, ще имате време за повече активности и време прекарано с близките.


Открийте своята спортна активност