Как да използваме времето вкъщи продуктивно - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Как да използваме времето вкъщи продуктивно

Четвърта седмица вкъщи. Колкото и да ни се струва странно това, че прекарваме повече от времето си у дома, малко или много вече свикнахме с тази обстановка. И ако последните две седмици преминаха с надеждата всичко да приключи по-бързо и да се върнем към познатото ни ежедневие, вече съзнанието ни плавно започва да се ориентира в друга посока – все повече се фокусираме върху нещата, които можем да направим, докато сме вкъщи.

И за да успеем да съхраним себе си, в иначе стряскащата около нас обстановка, е нужно да насочим енергията си към положителни неща, които да ни донесат наслада и да ни накарат да се чувстваме добре. Ето защо, ние от MultiSport, споделяме с теб няколко идеи за това как да използваш времето вкъщи продуктивно:

  • Направи си книга с любими рецепти

Тъкмо си приготвил закуската, и е дошло време да мислиш какво да бъде за обяд…после за вечеря. И едва ли, освен ако не си любител на кулинарията, в домашната ти библиотека присъстват книги с предложения за трапезата. След първата седмица, времето, което ти отнема намирането на подходящото ястие, е повече от това да го приготвиш. Със сигурност си изпаднал, поне няколко пъти, в подобни ситуации през последните дни. Това, което ти предлагаме като решение, е – книга с любими рецепти. Дали ще включиш ястия фаворити, или такива, които си открил, докато експериментираш с нови вкусове, решаваш сам. Едно е сигурно, обаче – следващия път, когато се чудиш какво да сготвиш, ще имаш верен помощник, на който да разчиташ.

  • Мини градина със свежи билки и подправки

Друго, в духа на кулинарията, което те предизвикваме да опиташ, е да си направиш мини градина за свежи подправки и билки. Нужни са ти слънчево кътче, на терасата или до прозореца, няколко малки саксии, семена и подходяща почва. Някои от растенията, които лесно можеш да отгледаш от семе, са: босилек, кориандър, копър, невен, магданоз, градински чай. Съветваме те, когато решиш какво да включва твоята мини градина, да се поинтересуваш повече от нуждите на растенията – светлина, вид почва, влажност, тъй като те, подобно на нас хората, имат индивидуални предпочитания. Разбира се, не забравяй да включиш въображението си и тук – саксиите може да замениш с неизползваем вече чайник, лакирани консервни кутии или малки вече гумени ботуши.

  • Дай нов живот на стара вещ

Всеки от нас има нещо у дома, което вече не работи, но въпреки това, не сме го изхвърлили. Питайки се „Кога ли ще остане време да го поправя?“, следващото ни действие винаги е било преместването му в друг шкаф. Е, сега е моментът! Просто помисли кое е нещото, което чака теб – може да е стар уред, който се е развалил, точно след като гаранцията му е изтекла. В интернет ще намериш инструкции с информация за почти всички серии техника. Бъди сигурен, че след като се справиш с това предизвикателство, не само ще си научил нещо ново, но и ще се чувстваш обновен, тъй като подобен вид дейности влияят отлично върху премахване на негативните емоции и неприятните мисли.

Каквото и да избереш да правиш от вкъщи – остани активен, пази се, бъди здрав!

Открийте своята спортна активност