Физическата активност – ключ към пълноценния начин на живот - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Физическата активност – ключ към пълноценния начин на живот

Знаете ли, че 68% от българите никога не са спортували? И това не е всичко. Данни от проучване на Евробарометър показват, че над 40% от анкетираните прекарват повече от 5 часа на ден в седнало положение. А всички ние много добре знаем, че седенето по цял ден е най-огромният враг на добрата форма и отличното здравословно състояние на тялото.

Спортуват ли българите?

Но каква е причината да не спортуваме? При голяма част от хората, най-честият повод за отказ от спорт е липсата на достатъчно свободно време. И това се случва някак естествено – напрегнатото всекидневие ни поглъща и силите и мотивацията за спорт често ни напускат. За други пък практикуването на различни спортни активности е недостъпно от финансова гледна точка или пък локацията,където живеят, не го позволява.

Защо не спортуваме?

Но въпреки изброените препятствия, съществуват множество причини, които да ни стимулират да се занимаваме с физически активности всекидневно. На първо място, разбира се е здравето, но освен това спортът ни предоставя възможност да прекарваме повече време с близките си хора и да се забавляваме. Работещите хора, особено тези, които прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение имат нужда от разпускане и поддържане на форма, а активният начин на живот им предлага точно това.

Какво ни мотивира да спортуваме?

Именно това е и целта на програмата MultiSport – да популяризира спорта и здравословния начин на живот сред работещите хорa, като дава възможности за избор на активности и по този начин допринася за това хората да бъдат физически активни.

Открийте своята спортна активност