Активният начин на живот в офиса - Multisport

Живейте здравословно с MultiSport

Активният начин на живот в офиса

Офисът вероятно е последното място, което бихме свързали с физическа активност. Дните, прекарани пред компютъра, са свързани единствено с всекидневно заседяване и обездвижване.

Продължително седене всеки ден

Но това би могло да се промени с няколко лесни стъпки.
Едва ли сте предлолагали, че работният ден може да ви предостави възможности за спортуване и извършване на разнообразна физическа активност. Но самите вие бихте могли да допринесете за това като ставате от бюрото поне веднъж на всеки час и раздвижите тялото си в областите на стъпалата, кръста и врата. Това начинание не просто ще стимулира кръвообращението ви, но и ще ви помогне да се почувствате по-пълноценно отвсякога.

Обедната почивка като време за спорт?

На пръв поглед може и да ви се стори странно, но обедната почивка би могла да се превърне в идеален повод да се пораздвижим. Поинтересувайте се – в близост до работното ви място със сигурност има спортен център, в който да се презаредите с енергия. В случай че разполагате с карта MultiSport, потърсете кои са обектите в близост и изберете най-подходящия за вас. Фитнес, йога или бадминтон, може да бъдат вместени в един час обедна почивка.

Спорт по време на обедната почивка

А защо не организирате групови занимания заедно с колегите поне веднъж в седмицата? Определете един ден, в който да се премените в спортен екип и да се отдадете на половин час лека тренировка. Това може да се случи в общите пространства на сградата, в която се намирате, в някоя зала или в близкия спортен център. След това ще се почувствате презаредени и ще продължите деня с нови сили за работа.
Активният начин на живот е основна предпоставка за добро здравословно състояние и отлична физическа форма. Той не бива да остава на заден план, макар и да прекарваме по-голямата част от деня си седнали пред компютъра. Както всички много добре знаем – седенето вреди на организма ни. Затова въвеждането на физическа активност в работно време е изключително важно, не само, защото ще ви накара да се почувствате по-тонизирани и във форма, но и защото ще способства за подобряване на здравето ви.

Открийте своята спортна активност